Meteen naar de inhoud

Over Lubosch Land

Geschiedenis

Ransdaal is een kerkdorpje midden in het Limburgse heuvelland. De sporen van bewoning gaan terug naar de Romeinse tijd en zelfs ver daarvoor. Het huidige dorp is in de middeleeuwen ontstaan. Een tijd lang kwamen hier drie Europese rijken samen. Het drielandenpunt lag vlakbij Lubosch Land.

In de vroege twintigste eeuw werd de spoorlijn Maastricht – Heerlen aangelegd en kreeg Ransdaal een station. Dit station geldt thans als het mooiste station van Nederland en ligt op loopafstand van Lubosch Land. Op de wandeling vanaf het station kom je door het oude dorp met diverse grote, historische carré-boerderijen.

De naam Lubosch Land is een verwijzing naar de oude naam van de plek waar de boerderij ligt.

De boerderij was een gemengd bedrijf met koeien, fruitbomen en akkerbouw met later in de tijd specialisatie naar melkvee. Begin jaren ‘80 zijn de koeien verhuisd van de carré-boerderij naar een nieuwe stal. De stal gaan wij ombouwen tot multifunctionele bedrijfsruimte.

Familie Nieboer

In 2021 zijn wij als familie het avontuur met Lubosch Land begonnen. We hebben geen directe agrarische achtergrond, ofschoon onze naam wellicht anders doet vermoeden. Wel hebben we een grote passie voor duurzaamheid, biodiversiteit, bewust consumeren en ondernemen. We willen actief bij gaan dragen aan de verduurzaming van de voedingsketen en het verhogen van de biodiversiteit. Daarom hebben we besloten deze stap nu te zetten.

Onze Missie

Over de laatste jaren voelen wij ons in toenemende mate ongelukkig met de onmatige en verspillende manier waarop wij (in het rijke westen) leven en de enorme impact hiervan op het leven om ons heen en het landschap waarin we wonen. Wij zijn overtuigd van de noodzaak tot verandering. We willen met de start van het voedselbos en de (educatie)activiteiten in Lubosch Land een concrete bijdrage leveren aan het herstel van biodiversiteit en het vergroten van het aanbod en de consumptie van lokale en gezonde voeding.

Contact

Neem gerust contact met ons op. Wij zijn het best bereikbaar van dinsdag t/m vrijdag tussen 9.00 en 16.00 uur.

06 – 18193688

Ransdalerstraat 28
6312 AH Ransdaal