Meteen naar de inhoud

Over Lubosch Land

Geschiedenis

Ransdaal is een kerkdorpje midden in het Limburgse heuvelland. De sporen van bewoning gaan terug naar de Romeinse tijd en zelfs ver daarvoor. Het huidige dorp is in de middeleeuwen ontstaan. Een tijd lang kwamen hier drie Europese rijken samen. Het drielandenpunt lag vlakbij Lubosch Land.

In de vroege twintigste eeuw werd de spoorlijn Maastricht – Heerlen aangelegd en kreeg Ransdaal een station. Dit station geldt thans als het mooiste station van Nederland en ligt op loopafstand van Lubosch Land. Op de wandeling vanaf het station kom je door het oude dorp met diverse grote, historische carré-boerderijen.

De naam Lubosch Land is een verwijzing naar de oude naam van de plek waar de boerderij ligt.

De boerderij was een gemengd bedrijf met koeien, fruitbomen en akkerbouw met later in de tijd specialisatie naar melkvee. Begin jaren ‘80 zijn de koeien verhuisd van de carré-boerderij naar een nieuwe stal. Deze voormalige koeienstal hebben bij omgebouwd tot multifunctionele bedrijfsruimte.

Over Ons

In 2021 zijn wij als familie Nieboer het avontuur met Lubosch Land begonnen. We hadden geen directe agrarische achtergrond, ofschoon onze familienaam wellicht anders doet vermoeden. Wel hebben we een grote passie voor duurzaamheid, biodiversiteit, bewust consumeren en ondernemen. We willen actief bijdragen aan de verduurzaming van de voedingsketen en het verhogen van de biodiversiteit.

Samen met ons team en vrijwilligers zetten wij de schouders onder het transformeren van een voormalige melkveehouderij naar natuur-inclusief agrarisch bedrijf. Nieuwsgierig? Kom vooral een keer langs!

Onze Missie

Over de laatste jaren voelen wij ons in toenemende mate ongelukkig met de onmatige en verspillende manier waarop wij (in het rijke westen) leven en de enorme impact hiervan op het leven om ons heen en het landschap waarin we wonen. Wij zijn overtuigd van de noodzaak tot verandering. We willen met het voedselbos, tuinderij, boerderijwinkel en de (educatie)activiteiten op Lubosch Land een concrete bijdrage leveren aan het herstel van biodiversiteit en het vergroten van het aanbod en de consumptie van lokale en gezonde voeding. Het is onze missie om mensen te inspireren en mobiliseren rondom duurzaamheid in de voedingsketen. Doe jij met ons mee?

Contact

Neem gerust contact met ons op. Wij zijn het best bereikbaar van dinsdag t/m vrijdag tussen 9.00 en 16.00 uur.

06 – 18193688

Ransdalerstraat 28
6312 AH Ransdaal