Meteen naar de inhoud

Tuinderij

Wat telen wij?

Op Lubosch Land is naast een voedselbos ook een tuinderij te vinden. Dit betekent dat wij op een teelt veld vooral eenjarige gewassen telen. De tuinderij is complementair aan het voedselbos, omdat in ons bos alleen meerjarige gewassen zijn te vinden. Op ons teelt veld telen wij diverse soorten groenten, kruiden, bloemen en fruit. Denk bijvoorbeeld aan koolrabi, aardappels, doperwten, sla, en nog veel meer. Het kleinfruit dat wij telen, zoals rode bessen, kruisbessen, en aalbessen, zijn wel afkomstig van meerjarige struiken.

De oogst van eigen land verkopen we in de boerderijwinkel op ons erf.

Hoe telen wij?

Langs de weg, op het voorste deel van onze boerderij, is de tuinderij te vinden. Hierdoor kan iedere bezoeker ook duidelijk zien dat wij anders telen dan we gewend zijn van veel teelt velden waar je elders langs rijdt.

Onze groenten, fruit, kruiden en bloemen worden geteeld volgens permacultuur. Deze teelt filosofie is duidelijk terug te zien in de teelt rijen waar wij mee werken. Elke teelt rij bestaat uit een bed van compost waarop een soort geteeld wordt. We gebruiken geen kunstmest of andere bestrijdingsmiddelen. Ons doel is om zoveel mogelijk rekening te houden met de bodem. Een goede bodem zorgt immers voor een goede kwaliteit producten. Daar kunnen wij dan allemaal weer van genieten!

We zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die willen mee helpen in de tuinderij. Denk hierbij aan hulp bij het oogsten, water geven, nieuwe gewassen planten, en nog veel meer. Dus aarzel niet om contact met ons op te nemen als je interesse hebt om eens te komen helpen.

De Boederijwinkel

In de boerderijwinkel op ons erf verkopen wij de producten van onze tuinderij. Wat we verkopen zal seizoensgebonden zijn en afhankelijk van wat geoogst kan worden op een bepaald moment. Verder is ook het varkensvlees van eigen boerderij tijdelijk in de boerderijwinkel te koop. Onze winkel is aangevuld met diverse biologisch en/of lokale producten, waaronder zuivel, dranken, confiture, en deegwaren. Kom vooral een keer kijken in onze boerderijwinkel en laat je verrassen door ons assortiment!

Contact

Neem gerust contact met ons op. Wij zijn het best bereikbaar van woensdag t/m zaterdag tussen 9.00 en 16.00 uur.

06 – 18193688

Ransdalerstraat 28
6312 AH Ransdaal